Sacha de Roos

Na het afronden van het CIOS in Arnhem op mijn 24ste, heb ik op mijn 30ste de HBO-Leisure Management opleiding voltooid aan de NHTV in Breda. Deze opleiding heb ik gedaan om meer kennis te krijgen over management, PR, communicatie, organisaties en financiƫn.
Ik heb ruime ervaring in lesgeven en weet de groep waarmee ik werk vaak te pakken en te motiveren.
Sinds 5 jaar heb ik de stoute schoenen aangedaan en ben ik gestart met Zwemschool-Utrecht. De belangrijkste kenmerken van mijn Zwemschool zijn: duidelijkheid over de lestijden, kosten, vaste goede instructie, vorderingen, een open structuur, gezelligheid, beleving en vooral goed leren zwemmen.

Met het Super Spetters zwemles concept van de KNZB leren de kinderen goede zwemslagen. Ze leren vanuit plezier, vertrouwen en maken zo steeds kleine stapjes door onderzoekend te leren en het opdoen van beweeg ervaringen. De visie van SportGROWtalent sluit goed aan bij mijn ideeƫn over het geven van zwemlessen.

Om mijn kennis en ervaringen over te dragen, ben ik in 2018 begonnen met het geven de KNZB opleiding Instructeur Leszwemmen.

Om de lijn van de zwemlessen goed door te trekken, dient er ook goed geschoold kader bij de vereniging langs de kant te staan. Ouders hebben al veel geld uitgegeven aan de zwemles en zijn gewend aan professionaliteit van de lesgevers. Als de kinderen na het afzwemmen eenmaal bij een zwemvereniging komen, is deze professionaliteit van de instructie vaak grotendeels weg.

Als oud waterpolospeelster, ouder van waterpolo kinderen en zwem/sport juf ben ik gaan nadenken over het vervolgtraject na de zwemlessen.

Het geven van een training aan kinderen is lastig, zeker als je er niet voor opgeleid bent. Je bent snel door je oefeningen heen, valt in herhalingen en de kinderen willen maar niet luisteren.

Voor SportGROWtalent ga ik een korte cursus geven: Waterpolotrainingen geven aan de jeugd voor vrijwilligers en kader.

× Chat
>