Sacha de Roos

Na het afronden van het CIOS in Arnhem op mijn 24ste, heb ik op mijn 30ste de HBO-Leisure Management opleiding voltooid aan de NHTV in Breda. Deze opleiding heb ik gedaan om meer kennis te krijgen over management, PR, communicatie, organisaties en financiƫn.
Ik heb ruime ervaring in lesgeven en weet de groep waarmee ik werk vaak te pakken en te motiveren.
Sinds 5 jaar heb ik de stoute schoenen aangedaan en ben ik gestart met Zwemschool-Utrecht. De belangrijkste kenmerken van mijn Zwemschool zijn: duidelijkheid over de lestijden, kosten, vaste goede instructie, vorderingen, een open structuur, gezelligheid, beleving en vooral goed leren zwemmen.

Om mijn kennis en ervaringen over te dragen, ben ik in 2018 begonnen met het geven de KNZB opleiding Instructeur Leszwemmen.

Om de lijn van de zwemlessen goed door te trekken, dient er ook goed geschoold kader bij de vereniging langs de kant te staan. Ouders hebben al veel geld uitgegeven aan de zwemles en zijn gewend aan professionaliteit van de lesgevers. Als de kinderen na het afzwemmen eenmaal bij een zwemvereniging komen, is deze professionaliteit van de instructie vaak grotendeels weg.

Kinderen die doorstromen naar de waterpolo vanuit de zwemles, zijn op een bepaalde manier gewend om zwemles te krijgen. Wij kunnen tips en trucs geven voor een goede aansluiting, na de zwemles op de waterpolotraining.

Als zwemjuf/sportinstructrice, ouder, oud-waterpolospeelster en trainster van de jeugd hoor ik om me heen dat verenigingen met veelal dezelfde problematiek te maken hebben. Hoe krijg en houd je goed kader, hoe kun je ze goed begeleiden en wie gaat dat doen?

Het geven van een training aan kinderen is lastig, zeker als je er niet voor opgeleid bent. Je bent snel door je oefeningen heen, valt in herhalingen en de kinderen willen maar niet luisteren.

Voor SportGROWtalent ga ik een korte cursus geven: Waterpolotrainingen geven aan de jeugd voor vrijwilligers en kader.

>