Missie

Uit ervaring weten we dat de bewegingscultuur in Nederland de afgelopen decennia sterk is veranderd. Hier zijn verschillende oorzaken voor aan te geven.

Op de meeste basisscholen is het schoolzwemmen lang geleden gesneuveld. Voor sportlessen is vaak geen geld of geen tijd. De computer, iPad en de mobiele telefoon krijgen meer aandacht dan bewegen/sporten. In veel grote steden zijn kinderen vaak niet eens lid van een sportvereniging.

Sportief bewegen is op jonge leeftijd geen vanzelfsprekendheid meer. We weten dat dit gevolgen heeft voor de volksgezondheid. Bekend is dat kinderen motorisch minder ontwikkeld zijn, nauwelijks coördinerende vaardigheden hebben en niet lenig zijn.

Een ander gevolg is dat sportblessures toenemen. En dat het voor trainers/sters in de sport steeds lastiger wordt om van jonge bewegende sporters atleten te maken.

Wij van sportGROWtalent willen de zwemsport in het algemeen en het waterpolo in het bijzonder gaan inzetten om jonge kinderen op verantwoorde wijze meer te laten bewegen.

Dat doen we door bij de basis te beginnen: het onderwijs.

SportGROWtalent heeft daarvoor een schoolprogramma ontwikkeld. Het doel van dit programma is om meer kinderen kennis te laten maken met de sport waterpolo. Uiteraard met de hoop en verwachting de eventuele nieuwe kampioenen op het spoor van de waterpolosport te zetten.

Vanuit ons programma willen we kinderen stimuleren om lid te worden van een van de vele zwemverenigingen die ons land rijk is. Het gaat ons in het begin vooral om plezier, water- en balgevoel. In een later stadium is het dan belangrijk om de talenten te herkennen en deze zo optimaal mogelijk te helpen in hun ontwikkeling. Daarvoor zijn goed opgeleide coaches nodig.

Onze kennis en ervaring willen we graag inzetten om verenigingen, coaches te gaan begeleiden/ondersteunen.

SportGROWtalent streeft ernaar de zwemsport weer terug te brengen in het onderwijs; daaruit topsporters op te leiden en op die manier een bijdrage te leveren aan een gezonder en socialer Nederland.

>