Jan-Pieter Tuininga

Doe waar je goed in bent, en wordt daar nóg beter in!

Ik geloof erin dat (jeugd)sporters die hun unieke talenten versterken het beste uit zichzelf halen in de sport! Het betrekken van hun directe omgeving (ouders en sportcoaches) is hierbij van essentieel belang. Vandaar dat ik naast het versterken van het talent bij jongeren mij vooral ook richt op de pedagogische vaardigheden van sporttrainers en -coaches. Ik noem dat Sportief Leiderschap. Dit gaat over het stimuleren van effectief gedrag bij sporttrainers en bezig zijn met het ontwikkelen van mentale en sociale vaardigheden bij sporters. Sporters, trainers en coaches die werken aan hun eigen sportieve- en persoonlijke ontwikkeling zijn zelfbewuster en gemotiveerder met hun sport bezig. Op weg naar (nog) betere prestaties!

Sinds 8 jaar werk ik met sporters, sporttrainers/-coaches, ouders en bestuurders aan het versterken van het pedagogisch sportklimaat. Vanuit mijn eigen bedrijf, Dreamteambuilding Nederland, en in samenwerking met NOCNSF, KNZB, KNVB en de Sportpedagoog. Als docent ‘4 inzichten over Trainerschap’ en Trainerscoach leer ik sporttrainers en coaches om hun unieke kwaliteiten en vaardigheden optimaal in te zetten bij de ondersteuning van de sportieve- en persoonlijke ontwikkeling van jeugdsporters, gericht op autonomie en zelfsturing.

 

>