Esther de Heij

Ik ben Esther de Heij. Ik ben getrouwd met Micha en heb 3 gezellige pubers thuis. Twee jongens van 15 en 19 jaar en een dochter van 14 jaar. De middelste zoon doet aan wedstrijdzwemmen en mijn dochter aan synchroonzwemmen.

In het dagelijks leven werk ik bij Team Sportservice. Een organisatie die zich bezig houdt om sport mogelijk te maken voor alle inwoners van de gemeente Haarlemmermeer, met speciale aandacht voor de zwakkere doelgroepen (ouderen, mensen met beperking etc.). Een aantal uren besteed ik als combinatiefunctionaris synchroonzwemmen om de vereniging beleidsmatig te ondersteunen met talentontwikkeling en topsport.

Ik ben trainster synchroonzwemmen vanaf 1983. Vanaf die tijd is het synchroonzwemmen bij ZPCH  ontwikkeld van een onervaren groepje trainers en sporters naar een van de grotere en beste clubs van Nederland. Ik ben een aantal jaren hoofdtrainster geweest van ZPCH.

Ikzelf ben nooit actief geweest als synchroonzwemster. Al mijn kennis heb ik opgedaan in de praktijk als trainer/coach en later ook als opleider. Met ZPCH heb ik als coach vele successen behaald op Nationale Kampioenschappen. Daarnaast ben ik nauw betrokken geweest bij het opzetten van het opleidingscentrum. Hier heb ik ook vele jaren zelf training gegeven.

Ook bij de nationale selecties ben ik actief geweest. Samen met bondscoaches Leonie Cornielje en later Jitske Cornielje heb ik training gegeven aan de nationale (jeugd)selecties. Ook heb ik daar internationale ervaring opgedaan o.a.  als assistent-coach op het WJK in Helsinki en op trainingskamp in Barcelona tijdens de WK. Ook tijdens stages in Nederland met een internationale coach ben ik aanwezig om mijn kennis uit te breiden.

Samen met Leonie Cornielje heb ik me bezig gehouden met het opzetten van het MOSY en het ontwikkelen van de niveau 2 en niveau 3 cursus.

Vanaf seizoen 2018 – 2019 geef ik training en leiding aan het talentcentrum van ZPCH. Dit is een nieuwe ontwikkeling waarbij het ontwikkelen van jong talent voorop staat. Ook binnen ZPCH houd ik me bezig met het ontwikkelen van jong talent. Dat is waar mijn hart ligt.

Mijn grote passie voor het synchroonzwemmen deel ik graag met anderen. Ik vind het leuk om trainers en verenigingen te helpen en mijn kennis te delen. Door het vergroten van de kennis van trainers kan ik een positieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van de sport synchroonzwemmen en daardoor aan het niveau in Nederland.

>