Eerste Hulp Bij Ongelukken

Ook voor een EHBO-opleiding kunt u bij SportGROWtalent terecht. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met EHBO Zuilen.

U kunt kiezen uit een workshop, een 1 dags cursus of een volledige cursus. Deze workshop en cursussen kunnen gegeven worden bij uw eigen vereniging/op uw eigen locatie. Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum aantal is 14 deelnemers. Tip: werk samen met een of meerdere andere verenigingen in uw regio om kosten te besparen (zaalhuur, reiskosten instructeurs).

EHBO Zuilen is een vereniging uit Utrecht met op dit moment ongeveer 60 leden variërend in leeftijd van 13 tot 80 jaar. Sinds 1939 zet EHBO Zuilen zich in om mensen op te leiden in de eerste hulp bij ongevallen. De vereniging beschikt over diverse instructeurs welke zich regelmatig bijscholen, om er zo voor te blijven zorgen dat ze de nieuwste trucks en tips door kunnen geven.

Tevens beschikken ze ook over een aantal enthousiaste lotusslachtoffers. Deze slachtoffers kunnen de meest uiteenlopende gegrimeerde verwondingen hebben. Maar ook voor het uitbeelden van een paniekaanval draaien zij hun hand niet om.

Ook op diverse evenementen worden onze leden en instructeurs ingezet voor de veiligheid van de bezoekers en bij sportevenementen uiteraard ook voor de sporters.

Workshop EHBO

Voor wie

Voor diegene die wil kunnen handelen in afwachting van deskundige hulp of juist voor diegene die wil kijken of een volledige opleiding voor hem/haar geschikt is.

Tijdsduur

1 bijeenkomst van 4 uur

Kosten

€ 75,00 (excl. BTW) per persoon

Een pupil glijdt uit en valt op de tegels van het zwembad, zijn/haar lip bloed hevig. Wat nu?

Dit weleens meegemaakt en wil je nu echt eens kunnen handelen?

Kies dan voor een workshop EHBO. Tijdens de workshop leer je de basis EHBO-handelingen:

 • Kleine verwondingen zoals sneetjes, schaafwonden etc.
 • Verwondingen kunnen onderscheiden: zelf behandelen of door naar huisarts/ziekenhuis
 • Reanimatie van volwassene, kind en baby; met en zonder hulp van een AED

Na afloop krijgt iedere deelnemer een bewijs van deelname.

1 dags EHBO-cursus

Voor wie

Voor iedereen die het leuk vindt om de basishandelingen te kunnen, maar het ook leuk vindt om zich te verdiepen in de wat ingewikkelde handelingen zoals sportletsel.

Tijdsduur

1 bijeenkomst van 8 uur (in 1 dag of verdeeld over 2 dagen)

Kosten

€ 125,00 (excl. BTW) per persoon

De tegenstander komt eraan. Je teamgenoot blokt de aanval. Een harde krijs, je teamgenoot grijpt naar zijn/haar schouder…. Je wilt hem helpen, maar hoe?

Dat kom je te weten in deze EHBO-cursus:

 • Sportletsel
 • Kleine verwondingen: sneetjes, schaafplekken etc.
 • Verwondingen kunnen onderscheiden: zelf behandelen of naar een huisarts/ziekenhuis
 • Verdrinkingsletsels
 • Reanimatie van volwassene, kind en baby; met en zonder hulp van een AED

Na deelname ontvangt de deelnemer een certificaat van EHBO Zuilen alsmede een reanimatie certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Volledige EHBO-cursus

Voor wie

Voor iedereen die alle ins en outs willen weten van het verlenen van Eerste Hulp Bij Ongelukken.

Tijdsduur

Een praktijkbijeenkomst van 24 uur (in 3 dagen of verdeeld over meerdere dagdelen), ± 10 uur thuisstudie van de theorie en 1 dagdeel examen.

Kosten

€ 175,00 (excl. BTW) + € 25,00 examengeld per persoon

Wat leer je tijdens deze volledige EHBO-cursus?

 • Diverse verwondingen van kleine schaafwonden tot borstwond
 • Botbreuken
 • Vervoer van slachtoffers
 • Vergiftigingen
 • Warmte en koude letsels
 • Shock
 • Sportletsel
 • Verdrinkingsletsel
 • Kinder-EHBO
 • Reanimatie van volwassene, kind en baby; met en zonder hulp van een AED

Na afloop van de lessen zal een onafhankelijk examen worden afgenomen door het Oranje Kruis. Indien dit examen met voldoende resultaat wordt afgelegd, ontvangt u een erkend EHBO-diploma.

Herhalingsles

Omdat de EHBO en dan vooral de reanimatie onderhevig is aan veranderingen, is bijscholing noodzakelijk. Veranderingen, omdat de medici onderzoek hebben verricht naar diverse handelingen en zij tot een conclusie komen dat sommige handelingen effectiever kunnen.

Voor de 1 dags EHBO-cursus bieden wij een herhalingsbijeenkomst van 4 uur aan. Om het certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad geldig te houden, moet deze herhalingsbijeenkomst 1x per 2 jaar gevolgd worden.

Kosten

€ 75,00 (excl. BTW) per persoon

Voor de volledige EHBO-cursus bieden wij een herhalingscursus van 1 dag aan. In deze herhalingscursus worden de veranderingen doorgenomen en veel geoefend. Voorafgaand aan de cursus wordt er theorie toegestuurd. Deze dient te zijn doorgenomen voor aanvang van de cursus. Ook deze cursus dient 1x per 2 jaar gedaan te worden om het diploma geldig te houden.

Kosten

€ 100,00 (excl. BTW) per persoon

Interesse?

Heeft u interesse in een EHBO workshop of cursus, stuur ons dan een email met uw contactgegevens. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

>